Vad stör dig medklimatdebatten?

Att människor inte fattar att det finns (minst) två saker som skulle sopa bort hela fullständigt. Det första är ett storkrig. Om detta händer kommer precis INGEN att ha tid att ägna sig åt miljön. Världen blir allt mer instabil, det politiska tonläget höjs hela tiden, FN har inga pengar… Inte en vacker tanke, och kanske något vi ska fundera rejält kring.

Det andra är fattigdom. Under den liberala världsordningen efter Andra världskriget steg människors levnadsstandard dramatiskt. Även om det inte var perfekt på något sätt, så drev demokratiska principer och mänskliga rättigheter en ojämförlig civilisering av världen. Men i de länder som överlevt som diktaturer skedde detta i mycket mindre omfattning. Om vi nu ser att Kina, Indien och oräkneliga andra länder väljer diktatur, kommer fattigdomen att breda ut sig igen. Det är en gammal sanning att fattigdomen är det absolut farligaste för miljön.

Vi har en gigantisk uppgift framför oss om vi ska hindra krig och diktatur från att förinta alla möjligheter att hantera klimatet och miljön.138 visningar · 

Ovanstående text är hämtad från Quora där många åsikter finns om Greta Thunberg

Har du en åsikt om vad som sägs på denna sida – Lämna din åsikt i kommentarsfältet här nedan

En reaktion till “Vad stör dig medklimatdebatten?

  1. Ett sätt att möta den hopplöshet som är så lätt att känna, är att göra något faktiskt för sin personliga del. Jag har gått med i FRG – Frivilliga räddningsgruppen. De har just startat en ny omgång med utbildning som är öppen för alla. Det är en stor civilförsvarsövning som kommer att inträffa nästa år. Då hoppas vi att kunna vara med och träna. Det tycker jag känns betydligt bättre än att bara sitta hemma och må dåligt. Vi är ca 20 personer i den nuvarande kursen. Idag var vi på räddningstjänsten i Lambohov. En fantastiskt fin och intressant plats.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.