Prepping

Jag har gått med i Hagdal Seniorcenters nya grupp för ”preppare. Se via den här länken” och har böjat att införskaffa några saker som kan vara mycket bra att ha i ett eventuellt krisläge då strömmen slagits ut.


FÖRSTA PRYLEN – EN VEVRADIO

Den här radion kan man ladda med en befintlig vev, med inbyggd solcell eller via en USB-port. Den har förutom radio, en kraftig ficklampa och mölighet att ladda en mobiltelefon,
Köpt på Criseq på nätet.

EN ALLDELES YPPERLIG FICKLAMPA

Med denna lampa lyser du upp vägen med två st ljusstarka ledlampor samtidigt som du tränar handstyrkan. Du laddar de tre inbyggda AG10 batterierna genom att pumpa handtaget upp och ner. När batterierna är fullt laddade så lyser ficklampan upp till 24 timmar. Perfekt nödlampa då du inte behöver lösa batterier hemma. Pris 49:- hos Genaral Prepper

ANDRA PRYLEN JAG KÖPT: EN KOBINERAD VÄRMARE/SPIS

Den här värmaren i kombination med spis har jag införskaffat. Har tidigare haft en sådan i min segelbåt och kan verkligen rekommendera den. Visserligen inte så billig som ett Trangiakök men med Trangiaköket går ju bara att använda som spis och inte som kamin. Har tidigare haft en HeatPal i min segelbåt och kan rekommendera den på det varmaste (Fyndig ordval i det här sammanhanget. Eller…?)👍.
Sökte på Pricrunner efter Heat Pal och lyckades komma över ett demoexemplar för en tusenlapp.
Finns just nu i skrivande stund hos Outdoor Experten för 795:- . Så passa på!

NÄSTA KÖP – ETT PAR VATTENDUNKAR

Nästa köp blir ett par tre stycken tio liters vattendunkar på biltema. Kostar 29 kronor.
Transparent. Uppfyller EU direktiv enligt 1935/2004. Kan användas för dricksvatten.
OBSERVERA! Den hopfällbara plastdunken som Biltema säljer inte är godkänd för dricksvatten. Och att, även om 10 liters dunkarna är det, så eftersom de är transparenta bör de förvaras i mörker då ljus får en massa konstigheter att växa till sig i vattnet.
Så mina dunkar kommer att förvaras i klädkammaren.
Tappkranen måste jag köpa separat. Pris: 49:90 kronor.

Ett sätt att hålla vatten friskt är med den här produkten som håller vattnet i tanken rent och hygieniskt i 6 månader. Flaska på 100ml räcker till 1000l vatten. Tar upp till 2 timmar att verka.
Om ett barn eller husdjur skulle äta en eller flera tabletter händer inget farligt, den neutraliseras i munnen och magen.
Se prodkten via den här länken.

Jag kommer förmodligen också att köpa nedanstående produkt som ett komplement.

Safe Water Travel Pack med 50 st vattenreningstabletter + 1 st tom sprayflaska.
Med BioCool Safe Water vattenreningstabletter försäkrar du dig om att ditt dricksvatten är fritt från skadliga mikroorganismer. Safe Water-tabletterna kan användas till dricksvatten eller för att göra om vatten till sårtvätt. 
BioCool Safe Water innehåller syreproducerande ämnen som omvandlas till den aktiva komponenten singlettsyren. 100% biologiskt nedbrytbart.
1 tablett rengör 1 liter dricksvatten. (För att göra vatten för desinfektion, använd 5 tabletter till 0,1 liter vatten.)
CE-märkt medicinteknisk produkt. Producerad i Sverige.

Denna reseförpackning är ett kit med 50 st vattenreningstabletter samt en tom sprayflaska som rymmer 100 ml och kan användas vid desinfektion. Finns att köpa på Apotea.se (länk) för 159:-. Fri frakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.